вівторок, 21 лютого 2017 р.

20 лютого - День пам ̓яті Героїв Небесної Сотні

Герої не вмирають.
Просто йдуть з майдану в небо.

       20 лютого День Героїв Небесної Сотні –  вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 рокулютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. 
     Юні хлопці, чоловіки та жінки вже ніколи не повернуться додому, не обіймуть близьких, не посміхнуться друзям. Сумно і боляче. Хто б міг подумати, що в 21 столітті, після всього, що пережила наша (і не тільки) держава, все повториться знову. Схоже, людство не квапиться вчитись на своїх помилках                               
  Сьогодні в районній бібліотеці зібралися користувачі книгозбірні, учні 9 класу ЗОШ, щоб пом'янути і згадати Небесну Сотню.
         Година-реквієм «На варті наших душНебесна Сотня» пройшла на одному диханні, всі серця бились в унісон. Щоразу сльози навертаються на очі, згадуючи ті страшні події.
      Старшокласники декламували вірші, слухали пісні присвячені майдану, переглядали слайди, документальні фільми про Небесну Сотню,    Україну, засвітили лампадку пам'яті. Під час заходу діяла тематична викладка«Крилаті ангели - обереги нашої землі».
  Присутні вклонилися перед Героями Небесної Сотні. Вшанували пам'ять тих, які віддали своє життя за перемогу добра над злом, правди над несправедливістю, за людську гідність і щасливе майбутнє свого народу: 
«…бо пам'ять вічна і народ не забува,
Хто виборов життям ці перемоги,
Небесна сотня, чиста та жива,
Нам каже з неба: «Доброї дороги…»

Немає коментарів:

Дописати коментар