четвер, 1 жовтня 2015 р.

  

Посмішка - універсальна ознака щастя.
Так, обійми, поклони, рукостискання мають у різних культурах різні значення, а от посмішка у всіх культурах означає щастя і радість.


     Всесвітній день посмішки (World Smile Day) відзначається щорічно у першу п'ятницю жовтня. Тим, що це чудове свято існує, світ зобов'язаний художнику Харві Беллу. У середині 20 століття він жив ​​в Америці. Нічим примітним його творчість не відрізнялася: критики особливо їм не цікавилися, його картинам навряд чи загрожувало безсмертя.
   Але якось до нього звернулися представники   однієї страхової компанії  з проханням придумати який-небудь яскравий  символ - візитну картку компанії .
      Харві не довго думав, узяв і запропонував замовникам те, що зараз всі без винятку користувачі інтернету називають «смайликом».

    Свято навіть має свій девіз, який звучить так: «Зроби добру справу. Допоможи хоча б одній людині посміхнутися».
   Сам девіз змушує посміхнутися… Тому посміхайтеся,  посміхайтеся  і  ще раз  посміхайтеся!  Сміх – це  здоров`я,  посмішка – краса.

Цікаві факти про посмішку

        Якщо у вас поганий настрій, просто змусьте себе посміхнутися. Психологи підтвердили, що настрій покращиться від самої фізичної дії посмішки, навіть без приводу.
      Посмішка посилює імунну систему людини. Крім того, вона може навіть поліпшити і фізичне здоров'я. Коли ви посміхаєтеся, ваше тіло більш розслаблене, і це сприяє хорошому здоров'ю і міцною імунній системі.
Посмішка здатна зняти стрес. Ваше тіло починає виробляти ендорфіни, навіть якщо ви просто змушуєте себе посміхатися. Така раптова зміна настрою допоможе вам зняти стрес і відчути себе краще.
      Посмішка заразлива - саме так кажуть вчені. У дослідженні, яке проводилося в Швеції, людям практично не вдавалося залишитися похмурими, в той час як вони дивилися на усміхнених людей.
       Посміхатися легше, ніж хмуритися. Вчені помітили, що для того, щоб насупитися, тілу доводиться використовувати більше м'язів, ніж для того, щоб посміхнутися.
       Діти народжуються зі здатністю посміхатися - навіть новонароджені малюки посміхаються у сні
       При посмішці використовується до 53 лицьових м'язів. І хоча при деяких видах посмішок використовується всього 5 м'язів, тільки ця нехитра дія може змусити працювати 53 м'язи одночасно.
         Посмішка робить людину більш товариською, привабливою, доброзичливою і впевненою, тому ті, хто багато посміхаються, зазвичай досягають в житті більшого.
       Усмішка - це найвпізнаваніший вираз обличчя. Люди розпізнають посмішку навіть на відстані 100 метрів.
      Жінки посміхаються набагато частіше, ніж чоловіки.  Хлопчики теж посміхаються рідше, ніж дівчата.
        Існує близько 19 типів посмішок. Дослідники поділили їх на дві категорії: щирі «чуттєві», в яких використовується більше м'язів. і поважні «соціальні», в яких використовується менше м'язів.


Немає коментарів:

Дописати коментар