середу, 14 жовтня 2015 р.

21 жовтня відзначається Всесвітній день яблука.
А  придумали його у 1990 р. британці, які вважаються найбільшими ласунами цього фрукту.
       День яблук розпочався з ініціативи благодійної організації «Common Ground», що у 1990 р. заснувала свято з метою  привернути увагу до порятунку традиційних сортів яблук і відновленню фруктових садів Англії. Яблуня – найпопулярніше фруктове дерево і тому справді заслуговує на особливу увагу, адже плоди, які вона дарує людям – скарбниця вітамінів і корисних мікроелементів. Українці не менше британців люблять яблука, в наших садах обов'язково росте кілька сортів цього фруктового дерева, а багатий урожай яблук символізує достаток української родини.
      Ми бажаємо вам залізного здоров'я, якого так багато в яблуках. Адже, як кажуть у Великобританії:  «Яблуко на день і ніяких лікарів».

Запрошуємо Вас до перегляду книг, назви яких пов'язані
 з цим дуже смачним фруктом
 
 І. О. Бунін «Антонівські яблука». Книга  є  яскравимзразком ліричної російської прози початку XX ст. Автор-оповідач згадує своє недавнє минуле, життя в маєтку, пронизане «тонким ароматом опалого листя і запахом антонівських яблук», що дарувало маленькі домашні радості. Читач, занурюючись ватмосферу дворянського провінційного життя, відчуває щемливий смуток від безповоротності  минулих часів.



Р. Бредбері «Золоті яблука сонця». У цьому збірнику оповідань письменник вперше  відходить від наукової фантастики, публікуючи реалістичні історії, казки та детективи, а фантастичні розповіді зводить до замальовок. Ця відмінна книга розкриває всі грані Бредбері-прозаїка.




   Д. Голсуорсі «Цвіт яблуні». Перша любов для Меган, героїні новели, виявилася останньою. Дівчина не змогла пережити зраду коханої людини і пішла з життя. Страшна розв'язка любовної історії наздоганяє героя  у зрілому віці: «Що ж я зробив поганого?» - запитує себе респектабельний, добропорядний чоловік і не знаходить відповіді ...




  Д. Рубіна «Яблука із саду Шліцбутера». Це одне з найскладніших оповідань популярної письменниці, дуже багатена порівняння і метафори. Його дія відбувається одночасно учотирьох часах: у роки війни, про які автор знає лише з розповідей старших, в дитячі роки життя автора, в недалекому минулому часів «застою» і в сучасному періоді повальної гласності.




 А. Берсенєва «Яблука з чужого раю». Сім'я Єрмолових виглядає в очах людей щасливою: муж успішно займається бізнесом, дружина видає журнал з мистецтва, син вчиться вуніверситеті. Але  Ермолови не вважають, що живуть в раю. Свій сорокарічний ювілей Анна Єрмолова зустрічає з гірким почуттям - у чоловіка давно є інша сім'я, в якій росте дочка.






Немає коментарів:

Дописати коментар