понеділок, 1 червня 2015 р.

«Пийте,  любі,  молоко,  будете  здорові !»
       

   Ця фраза повною мірою відноситься до  1 червня, коли  у всьому світі відзначається День захисту дітей. Але мало хто знає, що сьогодні  відзначається ще одне свято, яке також є дуже важливим для дітей всього світу, - День молока. Мабуть, складно було підібрати більше відповідну дату, яку можна було б присвятити коханому мільйонами людей продукту, - адже саме молоко є першою, і найбільш важливою їжею для кожної дитини. Ідея святкувати  Всесвітній день молока уперше прийшла в голову членам Продовольчої сільськогосподарської організації ООН. І з 2001 року день молока відзначається у багатьох країнах світу. наприклад, в 2008 році святкування Дня молока пройшло одночасно в 40 країнах. При цьому в кожній були влаштовані справжні свята, зі змаганнями, конкурсами, призами, і звичайно ж - смачними пригощаннями. Відмітно, що практично в усіх містах, що взяли участь в такій грандіозній міжнародній урочистості, молоко і молочні продукти роздавалися  усім бажаючим  абсолютно безкоштовно.
          Звичайно, багато хто може здивуватися - навіщо взагалі проводити день молока? Річ у тому, що останнім часом стає явною дуже невтішна тенденція - усе менше людей прагнуть вживати молоко. Адже цей продукт - прекрасне джерело практично усіх необхідних людині вітамінів і мікроелементів. І день молока – чудовий  привід нагадати людству, наскільки важливим, цінним являється для кожного з нас цей напрочуд смачний продукт.
         Слід зазначити, що деякі країни вирішили не приєднуватись  до всесвітнього свята. У них день молока доводиться на іншу дату. Зокрема, у Фінляндії він відзначається 3 червня, в Австралії - 26 вересня, а в Малайзії - 11 червня.

Немає коментарів:

Дописати коментар