середу, 20 травня 2015 р.

22 травня  всі  жителі  нашої  планети  можуть  по  праву відзначати   Міжнародний  день  біологічного  різноманіття.



                                                                «Є таке тверде  правило…
Встав рано, умився, привів
себе в порядок – і зразу ж
приведи в порядок свою планету».

А. Сент – Екзюпері   


        
                Це свято-заклик до кожної людини, чиїм домом стала наша планета. Буквально з кожним днем біологічне різноманіття Землі скорочується. Все це змінює екологічний баланс на планеті і загрожує серйозними незворотними наслідками.
         Світ, який оточує нас, дуже крихкий, ніжний, тендітний. І ламається він щоразу там, де грубо й жорстоко ставляться до живого, красивого і неповторного. Берегти цей світ, охороняти його великі й малі частини – святий обов’язок людини.  
        На жаль, людина стала головним ворогом природи. Сьогодні в цей день прийнято згадувати про те, що 60% всієї екологічної системи бездумно використовується людьми. Це природним чином впливає на збереження біологічних видів. Вчені прогнозують, що ця ситуація сильно погіршиться протягом наступних 50 років.
         За даними Всесвітнього союзу охорони природи, основними факторами, які впливають на біологічне різноманіття, є: зміна природного середовища, її забруднення, процес опустелювання, демографічне зростання на планеті, нераціональне використання ресурсів які дарує людині природа.
              Організатори Міжнародного дня біологічного різноманіття закликають кожного, хто небайдуже ставиться до майбутнього планети, зробити все, щоб біологічне різноманіття збереглося в його багатющому вигляді якомога довше.




Юнацька кафедра Черняхівської  районної бібліотеки для дорослих  запрошує  до  перегляду  книжкової  виставки та «Екологічного  календаря»  з нагоди Міжнародного дня біологічного різноманіття

Немає коментарів:

Дописати коментар