понеділок, 18 травня 2015 р.

      В   Європу   з   Україною   в  серці
 
            Європа – колиска  культури  і  мудрості,
                                    Всім  наукам  початок  вірний  дала
   Всіх  людей  закликає  до  миру  і  людяності,
Світло  знань  у  країни  усі  принесла.


        День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.
Рішення щодо відзначення 9 травня Дня Європи в Європейському Союзі було прийнято у 1985році на Саміті Ради ЄС у Мілані. До 1997 року це свято мало переважно культурно-мистецьку спрямованість та носило обмежений характер.
         У 1997-1998 роках до святкування Дня Європи залучилися держави-кандидати на вступ до ЄС. У цих країнах святкування набуло певного політичного забарвлення і було спрямоване на формування громадської думки стосовно підтримки вступу до Євросоюзу. Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи(цей день святкують також у країнах-кандидатах – Македонії, Туреччині).
        Щорічне відзначення згаданого заходу в нашій державі започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 р. № 339, яким встановлено третю суботу травня датою святкування в Україні Дня Європи.
        Традиційно, урочиста церемонія відкриття Дня Європи проходила в м. Київ на вул. Хрещатик, де облаштовувалося так зване «Європейське містечко», яке складалося з павільйонів, що представляють Україну, кожну державу-члена ЄС і міжнародні організації.
       День Європи – це також хороша нагода добре розважитися. З метою розширення знань з питань європейської інтеграції, отримання нової інформації про європейські країни  в нашій бібліотеці  відбулася  інформаційна  година  « В Європу з  Україною  в серці » . Нашими гостями цього разу були учні 9- Б  класу  ЗОШ І-ІІІ ст.. разом з класним  керівником Столярчук  Тетяною  Петрівною  та шкільним бібліотекарем Свірською  Катериною  Павлівною.
 
           
         Діти з задоволенням слухали та  відповідали на численні  цікаві та несподівані  запитання стосовно ЄС та  Європи.  Одночасно  відбувалося  знайомство з інформаційною  виставкою  «По  сторінках  журналу «Євробюлетень»»  та   бібліотекою  вцілому:  її виставками, послугами. 

Нова інформація, знайомство з бібліотекою, гарний позитивний настрій, спільні плани на майбутнє  – це те, що вони отримали в цей день.

Немає коментарів:

Дописати коментар