вівторок, 5 травня 2015 р.

«70 років Перемога в серцях поколінь»

Вічний вогонь палає,
Дзвонить у долі століть.
Вічний вогонь закликає:
Щастя живих бережіть!
Вічний вогонь клекоче:
Люди, не треба війни,
Щоб не вмирали дочки,
Сестри, батьки і сини.

Молоде покоління має знати та памятати героїчне минуле своєї країни.

Шана за подвиг, вдячність за мир !
     У травні, у дні весняного буйноцвіття приходить до нас свято Перемоги, свято «зі сльозами на очах» ...
     Свято Перемоги особливе свято величне, вистраждане Подвиг героїв переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як й наша щира та безмежна вдячність їм людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи.
       У цей день ми схиляємо голови перед пам'яттю загиблих воїнів-визволителів та вклоняємося живим учасникам тих героїчних подій. Подвиг наших ветеранів це еталон мужності, патріотизму, сили волі та справедливості. Ми зберігаємо правдиву історію великої перемоги нашого народу, адже це складає міцну основу для єдності майбутніх поколінь.


     Напередодні відзначення  70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни  наша  книгозбірня  отримала «Книгу памяті  України. Переможці. Житомирська  область»  5  том   в якому   опубліковані імена учасників бойових дійяк померлих у повоєнні роки, так і тих громадян, що живуть нині   із  5  районів: Романівського, Ружинського, Червоноармійського, Чуднівського та нашого Черняхівського району.
       Видане це історико-меморіальне видання з метою вшанування воїнів-фронтовиків  та  збереження у пам'яті народу їхнього подвигу в ім'я Батьківщини, самовідданої праці у повоєнні роки на відбудові народного господарства. Це вияв безмежної вдячності героям-переможцям, про яких розповідається в книзі.

І хоч далеко відійшли воєнні роки, але вдячні нащадки пам'ятають про тих, хто відстояв для них мирне небо, щасливі дні і радісне дитинство.


Немає коментарів:

Дописати коментар