середу, 30 березня 2016 р.


Книга – одне з найбільших чудес,
створених людиною.

     Кожного року навесні традиційно до читачів юнацького абонементу приходить Свято Книги. Це свято має назву – Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги.              
       В читальній  залі центральної районної бібліотеки був проведений бібліотечний урок на тему:“Виникнення книгодрукування в Україні”.              
Книга – одне з найбільших чудес, створених людиною. З тих пір,
 як люди навчилися писати, свою всю мудрість вони довірили книгам. Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле,
заглянути в майбутнє.

       З цікавістю всі слухали  розповідь, яка супроводжувалась слайд – презентацією  про „кам’яні” книги, глиняні, книги-сувої із папірусу, книги-сувої із пергаменту, (тонкої козячої або телячої шкіри), писали книги і на березовій корі. Їх називали „берестяними грамотами”.
    Цікавою була інформація  про Пересопницьке Євангеліє та про друковані книги і початок українського книгодрукування Івана Федорова. Найбільшою і головною працею Івана Федорова в Острозі була Біблія. Острозька Біблія – монументальне видання, видрукуване на 628 аркушах. Вона стала шедевром друкарського мистецтва.
      Книга – це мудрість поколінь минулих. Книга – це друг і порадник. Вона зберігає в собі красу рідного слова, чарівність мови. І одним із головних показників національної самосвідомості є збереження української мови, досконале володіння нею. Адже без мови немає народу, а без народу немає держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар