неділю, 20 березня 2016 р.

                                                                                 "Іван Франко – трибун народний,
Пророк-ватаг, ратай-співець.
І громадянин благородний..."
                                                                                                                                                                              М. Вороний

        Цього року   Україна святкує славний ювілей – минає 160 років  від дня народження Івана Франка, всесвітньо знаного поета, прозаїка, драматурга, публіциста, перекладача й видатного вченого, номінованого на Нобелівську премію, якої він був безперечно гідний.
      Внесок Івана Франка до української літератури і культури загалом величезний, та й працював він не заради хоч би й найвищих нагород. Він був робітником на культурній ниві, і його вагомий доробок – понад 100 томів – не лише підняв цілі пласти національного життя, а й завдяки зверненню до загальнолюдських цінностей не втратив актуальності й донині. Іван Франко залишив по собі багатющу спадщину не лише рідною українською, а й німецькою, польською, російською, чеською мовами; його твори друкувалися в багатьох європейських газетах, часописах, енциклопедичних виданнях, різноманітних збірниках
      Іван Франко — це розум і серце нашого народу. Це боротьба, мука і передчуття щастя України. України і людськості. …Франко живе в народній пам’яті як великий Каменяр…» (М. Рильський).
      Запрошуємо всіх шанувальників Франкіани та небайдужих причаститися із Франкової криниці.
        На юнацькому абонементі відкрито виставку – ювіляр "Віще слово каменяра", яка дасть змогу якнакраще збагнути велич постаті Івана Франка.  На її полицях розміщені документи, що  знайомлять користувачів з цікавими фактами життя письменника та літературною спадщиною. Тут висвітлено громадську позицію Івана Франка, розкрито багатогранність його особистості.

Немає коментарів:

Дописати коментар