четвер, 19 березня 2015 р.

Ліні Костенко - 85!


  "Ліна Костенко – великий поет
    пророчої місії свого народу.
    Написані нею книги волають про свободу –
    вони просяться до читача".

                     Микола Жулинський


   
            Сьогодні у видатної найпопулярнішої української поетеси Ліни  Костенко - ювілей, вона  святкує своє 85-річчя. З цієї нагоди у книгозбірні проведено  музично – поетичну  акварель «Митцю не треба нагород, його судьба нагородила».
         На свято були запрошені учні ЗОШ І-ІІІ ст.., читачі бібліотеки та молодь Черняхівщини.
        Вшановували Ліну Костенко її ж поезією, читаючи душевно і кожен по-своєму. Дуже сподобались вірші, покладені на музику. Це й не дивно, адже музика завжди захоплює. На заході  лунали пісні на слова Ліни Василівни, їх виконували у записі сестри Тельнюк, Ольга Богомолець, а також запрошені старшокласники. Вони під акомпонемент гітари виконали  інсценування вірша Ліни Костенко  «Я дуже тяжко вами відболіла» .






     Перегляд слайдів, відео, демонстрація кадрів з документального фільму «Творчий вечір Ліни Костенко у Харкові», поглибили знання присутніх про творчість Ліни Костенко. Учні ознайомилися з творами авторки, покладеними на музику, намагалися осягнути різнобіч її таланту, через художнє слово розкривали багатство душі поетеси.


  
  Завершився вечір запрошенням присутніх ознайомитися з книгами Ліни Костенко, представленими на книжковій виставці "Високе небо Ліни Костенко".



Немає коментарів:

Дописати коментар