пʼятницю, 20 березня 2015 р.

Сьогодні 120 років неперевершеному лірику - Максиму Рильському.


У щастя людського два рівних є крила: 
Троянди й виноград - красиве і корисне.

М. Рильський


     В історії кожного народу є видатні особистості, які підносяться до вершин його духовного життя й визначають ці вершини. Здебільшого це багато й усебічно обдаровані  натури, що найповніше виявляють свій талант в якійсь одній галузі мистецтва, культури, науки, але роблять значний внесок і в інші сфери духовного життя народу, всієї його культури.
       Таким був М.Рильський – великий поет, перекладач, академік, учений – літературознавець, фольклорист, лінгвіст (який багато зробив для розвитку української мови в тяжкі 40 – 50-ті роки), музикант, пристрасний публіцист і, як свідчать його учні та сучасники, талановитий педагог.
       Його поезія була і залишається завжди актуальною, найкращi її зразки зберiгають свою сучаснiсть i в наш час, коли Украïна, яку вiн так любив, переживає складний етап свого нацiонального вiдродження, боротьби за незалежність.
          Його творчість привертає увагу багатьох користувачів нашої книгозбірні. І для них у ці дні функціонує  книжкова виставка « У кожнім  слові – безодня  таланту ».
        На виставці представлені твори письменника та документи, які висвітлюють його життєвий та творчий шлях.



Запрошуємо  всіх  зацікавлених  до перегляду виставки!

Немає коментарів:

Дописати коментар