понеділок, 9 лютого 2015 р.

Книга,   яка  сколихнула Черняхівщину

     
              «Маруся» — історичний роман, що написаний українським письменником Василем Шкляр та вперше опублікувався у видавництві "Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля» 2014 року. У романі розповідається про повстанського отамана Марусю Соколовську.
          Над цим романом автор працював п"ять років.
Маруся — це документальна історія про одну справжню українську амазонку - Олександру Соколовську, яка народилася в с.Горбулів нашого району. Це була юна, тендітна дівчинка - гімназистка. Народжена не для війни, а для щастя.
        Коли Червона армія почала палити села, коли три її брати загинули у боях з радянськими військами, тендітна Маруся взяла в руки зброю і стала отаманом козацького загону.
        Вона була надзвичайно вродлива і надзвичайно небезпечна, вона не жаліла ворогів і рятувала своїх людей, ризикуючи власним життям. Вона вміла любити і ненавидіти. Та чи зуміє коханий Мирон врятувати її від помсти більшовиків? Чи буде їхнє кохання сильнішим за смерть?
         Бойовий шлях отаманші Марусі тісно переплітається з героїчно-трагічною долею Української Галицької армії, яка наприкінці літа 1919 року визволила Київ, проте волею злого фатуму опинилася на межі цілковитої загибелі.


Запрошуємо до знайомства з книгою, яку ми маємо у фонді нашої книгозбірні!

Немає коментарів:

Дописати коментар