середу, 11 лютого 2015 р.


14 лютого  найромантичніше  свято  року -  День святого Валентина.  Сьогодні  ми  поговоримо  про  найсвятіше  і  найпрекрасніше   почуття – кохання. Цього  дня  навіть  повітря  наповнюється  любов'ю.  Амури поспішають з'єднати  пари,  допомагають зустрітися   половинкам,  які загубилися  в   просторі.

Американці в День Святого Валентина надсилають спеціальні цукерки з видряпаними на них вітальними словами, а потім ще і укладають  їх в картонні коробочки у формі серця. Карамельки роблять  червоно-білими. Червоний колір означає пристрасть, а білий - чистоту любові.

Серйозні німці завзято вважають кохання чимось на зразок тихого божевілля, так що святий Валентин для них, насамперед, покровитель божевільних. Німці прикрашають в цей день психіатричні лікарні яскраво-червоними стрічками, а в каплицях проводять спеціальне богослужіння. Так що, якщо 14 лютого в Німеччині ви натрапите на будівлю, щедро прикрашену стрічками та повітряними кульками, можете не сумніватися - перед вами психіатрична лікарня.

У пристрасних і волелюбних французів в День Святого Валентина прийнято дарувати коштовності. А ще французи першими ввели у себе "валентинки" як любовні послання-чотиривірші.

Спокійні поляки воліють в цей день відвідувати Познанську метрополію, де за повір´ям, покояться мощі святого Валентина, а над головним престолом знаходиться його чудотворна ікона. Поляки вірять, що паломництво до неї допомагає в любовних справах.

Безтурботні італійці відзначають День святого Валентина зовсім по-іншому. Вони вважають своїм обов´язком дарувати коханій подарунки, в основному солодощі. В Італії цей день так і називається - "солодкий".

У романтичній Данії люди посилають один одному засушені білі квіти.

У Японії День Святого Валентина злегка нагадує "8 березня для чоловіків", оскільки японські чоловіки отримують, мабуть, навіть більше подарунків, ніж жінки. Азартні японці в цей день влаштовують змагання на найгучніше визнання в любові. Той, хто гучніше всіх заявив про свої почуття в мікрофон, отримує приз. Природно, всі подарунки чоловікам і дістаються.

Саудівська Аравія. Але є в світі деякі країни, які особливо відзначилися у святкуванні Дня Святого Валентина. У першу чергу - це Саудівська Аравія, яка є єдиною в світі країною, де це свято... офіційно заборонене, причому під страхом великих штрафів. Саудівська Комісія з впровадження чесноти і запобігання гріху (!) ухвалила, що День Святого Валентина слід заборонити, оскільки згубні західні традиції бентежать розум підростаючого покоління Саудівської Аравії.  Всім магазинам країни категорично заборонено торгувати плюшевими ведмедиками, "валентинками" і всякою символікою, що відноситься до цього свята. А квітковим магазинам наказано не торгувати в День всіх Закоханих червоними трояндами. Так, нам з вами дуже повезло, що ми не живемо в Саудівській Аравії і можемо привітати своїх близьких і повеселитися цього дня від душі!

Ямайка. Зате самі бурхливі святкування проходять вже декілька років на Ямайці. Зокрема, торік на модному тутешньому курорті "Гедонізм-II" було проведено декілька... "голих весіль": пари стояли під вінцем і обмінювалися кільцями "в чому мати народила".

                      Щасливого  Дня  Святого  Валентина!


Немає коментарів:

Дописати коментар