неділю, 13 грудня 2015 р.

Ціною життя…
      
      14 грудня в Україні традиційно відзначається «День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС».  Це визначено  Указом Президента України з 2006 року.
        За  роки, що минули , ми всі пройшли  складний  шлях  усвідомлення  і  переосмислення того  величезного  комплексу  проблем,  який  пов’язаний  з  використанням  високих  і,  нерідко, небезпечних технологій.  Незмінним  залишається  лише  одне  -  найглибша  повага  до  людей,  які  закрили  собою світ  від  атомного  лиха,  що  вирвалося  зі   зруйнованого  четвертого  блоку ЧАЕС.    Їх  подвиг  неможливо  переоцінити  –  як  не  можна  переоцінити  значення  того,  що вони  зробили.   Їх   героїзм,  патріотизм  і  професійна  майстерність  перевірені  часом.
        Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС,   які пройшли через усі  кола  ядерного пекла.   Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів,  задля збереження життя і здоров’я майбутніх  поколінь.
       У книгозбірні відкрито куточок вшанування пам’яті ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС  «Чорнобиль: трагедія, подвиг і пам’ять»

Немає коментарів:

Дописати коментар