неділю, 29 листопада 2015 р.

7 грудня – 115 років  від  дня  народження
 української  народної митниці

       В забутому Богом і людьми селі  Богданівка, біля Яготина, в селянській родині 1900 року народилася дівчинка Катря, життєвий і творчий подвиг якої не має аналогів у світовому мистецькому обширі.
        Катерина Білокур – плоть від плоті свого народу, воістину його славетна донька. Не отримавши навіть початкової шкільної освіти, вона вчилася сама: оволоділа грамотою, багато читала, а душа прагнула чогось недосяжного.
      А   все, про що мріяла Катерина Білокур, — малювати. Але батьки не схвалювали це бажання, тож свої перші роботи Білокур малювала потайки на полотнині.
      Побачивши роботи художниці, Пабло Пікассо скаже про неї: «Якби ми мали художницю такого рівня майстерності, то змусили б заговорити про неї цілий світ!»
       І сьогодні про Білокур говорить  якщо не весь світ, то вся Україна.
        Імя Катерини Білокур – народної художниці України, геніальної  особистості, яка в своїх чудових  полотнах  втілила невмирущу красу живописної української природи, її неосяжні степові далі – назавжди залишиться в історії українського мистецтва.
     Наша книгозбірня має в своїх фондах чудову фотокнигу присвячену художниці. Перегорнувши її сторінки користувачі мають можливість ознайомитись із життям і  творчістю мисткині,  зануритись у чарівний квітковий світ.
 
   Для шанувальників таланту художниці, широкому загалу читачів на юнацькому абонементі діє книжкова виставка 
"Чарівний світ Катерини Білокур"

Немає коментарів:

Дописати коментар