четвер, 20 квітня 2017 р.

20 квітня 2017 р.

       Щороку в третю суботу квітня відзначається
 Це свято з’явилося завдяки підписанню спеціального президентського 
указу в 1999 році.
   
    Поява цього свята пов’язана  з проведенням Стокгольмської конференції, яка зіграла вирішальну роль в глобальному екологічному русі.
   Український день довкілля організовується спеціальним комітетом, який займається підготовкою тематичних заходів, пов’язаних з висадкою рослин в лісах і парках, прибиранням паркових територій, плануванням скверів, газонів, клумб в населених пунктах, ліквідацією стихійних звалищ в громадських місцях, місцях відпочинку і дозвілля.
   Для користувачів юнацького віку було підготовлено буклет «Чи є безсмертне сміття?». 

   Також запрошуємо переглянути віртуальну виставку “Навколишнє середовище: яким воно є”. З цією літературою можна ознайомитись у відділі обслуговування нашої книгозбірні.


Потіш, Л. А. Екологія : навч. посіб. / Л. А. Потіш. – Київ : Знання, 2008. – 272 с. – (Вища освіта ХХІ століття).
Навчальний посібник розкриває базові питання класичної та сучасної екології, зокрема її фундаментальних підрозділів: вчення про фактори навколишнього середовища, демекологію, біоценологію, екосистемологію та біогеоценологію, глобальну екологію.
Окремою частиною є «Лабораторний практикум з екології», який охоплює п’ятнадцять лабораторно-практичних занять та семінарів.

Джигирей, В. С.  Екологія та охорона навколишнього природного середовища : навч. посіб. / В. С. Джигирей. – 5-е вид., випр. і допов. – Київ : Знання, 2007. – 422 с.
Розглядаються основні концепції екології та наслідки впливу діяльності людини на довкілля. Наводяться структура та зміст природоохоронного законодавства, розкриваються основи взаємодії промислових підприємств із навколишнім середовищем, методи і засоби охорони та раціонального використання землі, водних ресурсів, атмосферного повітря, методи контролю та стимулювання природоохоронної діяльності.

Юрченко, Л. І. Екологія : навч. посіб. для студентів ВНЗ / Л. І. Юрченко. – Київ : ЦУЛ, 2009. – 304 с.
Навчальний посібник є адаптованою до навчальних потреб систематизацією провідних поглядів і позицій сучасної екологічної думки. В ньму широко і грунтовно розкриваються спеціальні питання, передбачені освітньо-професійною програмоюдля студентів напряму «Економіка і підприємництво».

Плахтій, Д. П. Екологія : основні терміни, поняття та означення : навч. посіб. для студентів ВНЗ / Д. П. Плахтій, О. С. Чинчик, С. В. Кобринська. – Кам’янець-Подільський : Медобори-2006, 2011. – 320 с.
У навчальному  посібнику  викладено основні терміни і поняття, що  використовуються в екологічних дисциплінах, таких як загальна екологія, ланшафтна екологія, екологія людини та інших.


Дуднікова, І. І. Екологія і безпека життєдіяльності : термінол. слов.-довід. / І. І. Дуднікова. – Київ : Вища шк., 2005. – 248 с.
Наведено основні значення термінів і понять із різних розділів екології і безпеки життєдіяльності людини, найважливіші відомості про біосферу Землі, її структуру, взаємозв’язок людини і природи, охорону навколишнього середовища. Висвітлено поняття структури і функцій різних екосистем, характер і наслідки впливу господарської діяльності людини на природу.

Мусієнко, М. М. Екологія. Охорона природи : слов.-довід. / М. М. Мусієнко, В. В. Серебряков. – Київ : Знання, 2007. – 624 с.
Пропонована книга — найбільш повний словник-довідник термінів і понять у галузі екології та охорони природи, виданий в Україні українською мовою. У словникових статтях у стислій формі  подається науково обгрунтоване тлумачення загальної наукової термінології. Видання має академічний характер.

Немає коментарів:

Дописати коментар