четвер, 21 січня 2016 р.

Благослови і вознеси
Болючу правду України,
Що йде від чистої роси,
Що йде від чистої сльози —
Не тільки смуток і руїни.
...І незнищенність України,
Народе рідний, вознеси!

                                                  Д. Кочугур

          Cьогодні в Україні відзначається 97-ма річниця ухвалення Універсалу Директорії про Злуку Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в єдину державу. Ця подія увійшла в історію як  День Соборності України, що уособлює віковічні прагнення нашого народу до об’єднаності, цілісності та неподільності.
         Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок нашого минулого. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість  У ньому ми чуємо слово «собор». Собор душі є у кожного із нас. Берегти його означає слідкувати за своїми думками, діями, вчинками. Одним із головних завдань собору душі є знати і пам’ятати свою історію. Тож вивчаймо власну історію і цінуймо здобутки попередників!
       Проблема єдності українських земель та духовного єднання всіх громадян нашої держави, незалежно від національності, проживання, віросповідання та політичних уподобань, сьогодні знову постає як ніколи гостро.  У цей важкий для нашої країни час ми не повинні бути сторонніми спостерігачами, а активними творцями власного майбутнього, бо лише в єдності та примиренні наша сила.
       Книгозбірня   провела  акцію «Причепи  стрічку», під час якої розповсюджувались інформаційні листівки та синьо – жовті стрічки.   
     
                        



В  читальній залі  бібліотеки для дорослих  діє
 книжкова виставка «Соборна – значить єдина».


Запрошуємо  всіх бажаючих до перегляду.


Немає коментарів:

Дописати коментар