понеділок, 26 січня 2015 р.

Волі народної дзвін

            Бій під Крутами… Щороку ми вшановуємо пам’ять молодих героїв, що полягли біля залізничної станції Крути. Їхній подвиг навічно ввійшов до літопису боротьби за незалежність України, як одне із свідчень незламності духу українського народу, його вічним прагненням  до волі і справедливості.
«Волі народної дзвін» - під такою назвою пройшов урок історії на  юнацькій кафедрі.
         Бібліотекар юнацької кафедри  провела історичний екскурс про героїзм молодих крутянців. Учасники заходу читали вірші, які не можна було слухати без трепету і болю в серці. З хвилюванням слухали розповідь головного спеціаліста відділу юстиції Гринчук Інни Володимирівни  про подвиг молодих юнаків, які є прикладом патріотизму для сучасної молоді. В ході зустрічі запрошені переглянули короткометражний фільм про вшанування пам’яті героїв Крут.


Подія під Крутами залишила свій відбиток не лише в історії і в пам’яті народу, а й в літературі.«Пам’ятай про Крути» – під такою назвою був представлений  перегляд літератури, на якому експонувались книги та періодичні видання книгозбірні.
Ми згадали  тих, хто дав нам історичний урок мужності і слави, незламності, молодих патріотів держави, урок для наслідування сучасною молоддю.

Немає коментарів:

Дописати коментар