неділю, 14 лютого 2016 р.

Кохання… кохання… кохання…         
Не перші ми і не останні –
Хоч віють бурі навісні,
Серця скоряються коханню,
Як сад скоряється весні.

             У художній літературі — в прозі й поезії  коханню  віддано чільне місце, і хай писано відомі твори багато літ тому, вони й нині читаються з незмінним інтересом. Бо високі почуття хвилюють нас віддавен, і багато в чому незбагненні й досі.
   Як любили, переживали ці палкі, часами й трагічні миті письменники, як складалося їхнє особисте життя, хто давав їм натхнення у нелегкій праці, а часом доводив їх до відчаю, — цей потаємний досвід їхніх сердець просвітлить душі наших книголюбів, за допомогою нашої виставки "Незбагненна сила кохання".

          Скористаюся  нагодою, Днем закоханих, щоби звернути  увагу  на одну з книг,  яка  представлена на  виставці.
Топська Н. Любов - наснага, любов - журба ... [Текст] : [історії кохання класиків укр. л-ри] / Неллі Топська. - Донецьк : Проспект-Прес, 2007. - 319 с : іл.
     Книга містить дванадцять новел — дванадцять історій кохання видатних українських письменників XVIII-XIX століття — Григорія Сковороди, Івана Котляревського, Євгена Гребінки, Тараса Шевченка, Леоніда Глібова, Марка Вовчка, Панаса Мирного, Івана Франка, Ольги Кобилянської, Михайла Коцюбинського, Павла Грабовського, Лесі Українки. Непрості долі великих людей — кожна зі своїми болями і радощами, зустрічами і розлуками, сподіваннями і розчаруваннями... Ця книга привідкриває завісу таємничості над особистим життям великих літераторів. І, що мене особисто більш за все приваблює, робить це дуже делікатно, без порпання у "брудній білизні" та смакування "сенсаційних" подробиць...
     Ця   книга зацікавить широке коло читачів. Вона стане в пригоді при вивченні літератури в школах та вузах. А ще буде добрим другом-порадником і для молодих, і для зрілих літами, в ній  знайдеться безліч сторінок, які зігріють і осяють душу.
           Коротко про автора: Неллі Топська - філолог за освітою. Автор ще однієї книги про видатних особистостей України "Дарунки долі - Муза і Любов", поетичної збірки "За осенью следом". Живе і працює в Донецьку.
    Отож,  запрошуємо   дізнайтись  і прочитати   про кохання тих, хто навіки залишились в історії. Завітайте до нашої бібліотеки!
Всім, хто шукає, бажаю знайти,
а хто вже знайшов - зберегти своє кохання!

Немає коментарів:

Дописати коментар